Egreš stromčekový HINNONMAKI ROT, kmienik 60 cm, voľnok.

Kód: 2154
Neohodnotené
8,90 € / ks
Skladom

Odroda, ktorá vyniká vysokou plodnosťou a chutnými plodmi. Pestovanie je nenáročné.

Detailné informácie

Podrobný popis

 

Konzumná zrelosť: prelom júna a júla

Úroda: prelom júna a júla

Tvar plodu: stredne veľký, hladký, oválny

Farba plodu: červená

Dužina: sladkokyslá až navinule sladká, lahodné chuti

Použitie: priamy konzum, zaváranie

Egreš červený Hinnonmaki Rot je odroda egrešov, ktorá sa vyznačuje tým, že je nenáročná na pestovanie. Rast je stredný a tvorí stredne hustú korunu. Táto odroda vyniká vysokou a skorou plodnosťou. Plody sú stredne veľké, s tenkou a hladkou červenou šupkou. Plody po dozretí neodpadávajú. Dužina je lahodnej chuti, sladkokyslá až navinula sladká. Odroda je tolerantná voči napadnutiu americkou múčnatkou a jej pestovanie je nenáročné.

Ako vysádzať egreše?

Výsadba egrešov : Sadenice egrešu sa zvyčajne vysádzajú na jeseň alebo na jar do dobre pripravenej pôdy. V prípade, že používate kontajnerované sadenice, môžete ich vysadiť kedykoľvek. Vždy však treba zaistiť dostatočné zavlažovanie. Balové rastliny by mali byť vybrané z vrecka, zeminu z nich vytrepeme a sadenicu namočíme cez noc do vody. Pri výsadbe je vzdialenosť medzi rastlinami 1,5m, pokiaľ sa jedná o pestovanie na kmienku vysádzame rastliny s oporou vo vzdialenosti 1 - 1,2 m. Po výsadbe je nutné zastrihnúť výhony na 2 až 3 očká. V ďalších rokoch odstraňujeme kolmé výhony a udržujeme otvorený tvar kríka alebo koruny.

Ako chrániť egreše?

Ochrana egrešov : Ak sa vaše egreše stali obeťou múčnatky, je potrebné použiť vhodné ochranné opatrenia. Sírnaté prípravky alebo prípravok Discus sa môžu aplikovať v čase tvorby plôdika, aby sa zabránilo šíreniu ochorenia. Okrem toho je dôležité prihnojovať rastliny v ďalších rokoch po výsadbe plným hnojivom na začiatku vegetácie (Cererit).

 

Dodatočné parametre

Kategória: Egreš
Hmotnosť: 1 kg
Botanický názov: Ribes uva-crispa ´Hinnonmaki Rot´
Výška kmienka: cca 60 cm
Kontajner: Voľnokorenný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: